Egyptisch katoen

Hier kunt u ons aanbod bedlinnen van Egyptisch katoen bekijken. Al onze dekbedovertrekken, hoeslakens, lakens, bedspreien en losse kussenslopen zijn gemaakt van Egyptisch katoen. Klik op onderstaande afbeeldingen om de volledige collectie van het desbetreffende product te bekijken.
 

Bedlinnen van Egyptisch katoen

Alle dekbedovertrekken van CottonCounts zijn gemaakt van Egyptisch katoen. Deze katoensoort onderscheidt zich van andere katoensoorten doordat het heerlijk zacht aanvoelt en extra lang meegaat.

Egyptisch katoen heeft als kenmerk dat het samen met het Amerikaanse Pima katoen de langste draden ter wereld heeft. Daardoor is het extra sterk, zeer duurzaam en neemt het ook veel vocht op.

Egyptisch katoen werkt verslavend

Heeft u eenmaal onder katoen uit Egypte geslapen, dan wilt u niets anders meer. Enkele quotes van CottonCounts-klanten: ,,Ik weet nu dat ik altijd Egyptisch katoen moet hebben. Zo zacht heb ik nog nooit geslapen". En: ,,Het dekbedovertrek blijft lekker koel en goed ademen; ik slaap er perfect onder. Ik krijg echt het luxe hotelgevoel."

Is Egyptisch katoen duur?

Deze katoensoort behoort tot de duurdere katoensoorten, maar CottonCounts heeft ervoor gezorgd dat de dekbedovertrekken van dit kwaliteits materiaal toch betaalbaar blijven. Wij kopen de overtrekken van Egyptisch katoen groot in bij gerenommeerde leveranciers en maken onze eigen ontwerpen. Ook door onze verkoopkanalen zelf in de hand te houden, kunnen we de prijzen relatief laag houden. U slaapt bij ons al onder Egyptisch katoen vanaf 59 euro voor een eenpersoons-dekbedovertrek en 89 euro voor een lits-jumeaux: overtrek Sankt Moritz.

Luxe kwaliteit

Egyptisch katoen is een belangrijke kwaliteitsgraadmeter maar daarnaast zijn er nog andere kenmerken. Het aantal draden per inch (thread count) dat uw Egyptisch katoenen dekbedovertrek telt is ook een belangrijk gegeven. Hoe meer draden, hoe beter zachter het aanvoelt en hoe beter de kwaliteit. Onze overtrekken van Egyptisch katoen tellen 300 tot 800 draden per inch. Dat is veel meer dan het Nederlandse gemiddelde dat rond de 150 a 180 draden ligt.

Weefmethoden van Egyptisch katoen

Het Egyptisch katoen kan op verschillende manieren worden bewerkt. Twee weeftechnieken zijn bijvoorbeeld satijn en perkaal. Satijn betekent dat door de weeftechniek een lichte glans op het overtrek te zien is. Ook voelt het Egyptisch katoen dan extra zacht aan. Overtrekken die perkaal zijn geweven hebben deze glans niet. Het Egyptisch katoen voelt door deze weeftechniek steviger aan, maar is nog steeds erg zacht. Een overtrek dat perkaal is geweven mag ook pas zo heten als het minimaal 200 draden per inch telt.

Voordelen van Egyptisch katoen op een rij:

  • Deze katoensoort voelt extreem zacht aan
  • Egyptisch katoen is zeer duurzaam en sterk
  • Heeft een van de langste draden ter wereld en neemt daardoor veel vocht op
  • Egyptisch katoen geeft je het luxe hotelgevoel; al onze overtrekken zijn dan ook van dit kwaliteitsmateriaal gemaakt
Van hoog naar laag sorteren
artikelen per pagina
Van hoog naar laag sorteren
artikelen per pagina