luxe dekbedovertrekken katoen satijn

Dekbedovertrek Boston: katoen satijn geweven

 


KLIK HIER VOOR ONS ASSORTIMENT LUXE DEKBEDOVERTREKKEN KATOEN SATIJN:

https://cottoncounts.nl/bedlinnen/dekbedovertrekken?cc_finish=67

 

Luxe dekbedovertrekken katoen satijn


Onze luxe dekbedovertrekken zijn gemaakt van honderd procent Egyptisch katoen. Dat staat bekend als een van de beste katoensoorten ter wereld. Naast Egyptisch katoen behoort ook Amerikaans Pima katoen tot de groep luxe katoensoorten. 

Satijn geweven

De meeste overtrekken van CottonCounts zijn satijn geweven, waardoor ze heerlijk zacht aanvoelen. Bij de term katoen satijn denkt men vaak dat dit de naam van de stof is, maar satijn is een weefmethode. Door het Egyptische katoen satijn te weven, krijgt het een lichte glans, die overigens enigszins vervaagt na een aantal keren wassen.

Een andere, veel toegepaste weefmethode is perkaal. Door deze manier van weven voelt de stof wat steviger aan dan wanneer het katoen satijn wordt geweven. Je kan het ook omschrijven als 'knisperend'. Een stof mag alleen perkaal worden genoemd als het minimaal 200 draden per inch telt. Onze luxe perkaal geweven dekbedovertrekken zijn liefst 400 draden per inch dik geweven.

Heerlijk zacht

Niet alleen door Egyptisch katoen te gebruiken voor het vervaardigen van een dekbedovertrek, maar ook door een hoge weefdichtheid te gebruiken voelen de dekbedhoezen van CottonCounts heerlijk zacht aan en gaan ze heel lang mee.

Echte luxe waar je elke dag van kan genieten!

 

 


KLIK HIER VOOR ONS ASSORTIMENT LUXE DEKBEDOVERTREKKEN KATOEN SATIJN:

https://cottoncounts.nl/bedlinnen/dekbedovertrekken?cc_finish=67